Voorwaarden vergoeding

Ben je een professionele gebruiker en wil je een vergoeding voor afvalolie ontvangen? Professionele gebruikers die kleine hoeveelheden olie laten ophalen hebben recht op een vergoeding.

Ontdek de voorwaarden

Mijn vergoeding ontvangen

Je krijgt van Valorlub in de loop van de maand april volgend op het jaar van inzameling een bericht omdat je inzamelaar bij jou in 2024 tot 3.500 liter gebruikte olie heeft afgehaald. Daarom heb je recht op een vergoeding.

De forfaitaire vergoeding voor inzamelingen in 2024 bedraagt:

  • van 0 tot 1.000 liter: 165 euro
  • van 1.001 tot 3.500 liter: 180 euro

Deze vergoeding voor afvalolie wordt uitbetaald door Valorlub, het beheersorganisme voor de aanvaardingsplicht van gebruikte olie.

Wat moet je doen om je vergoeding te ontvangen?
Mijn <strong>vergoeding</strong> ontvangen
<strong>Ophalen</strong> afvalolie door ophalers

Ophalen afvalolie door ophalers

Het is belangrijk dat je gebruikte olie veilig opslaat. Maar wat doe je na verloop van tijd met al die gebruikte olie? Vind een inzamelaar voor afvalolie in de lijst met ophaaldiensten voor gebruikte olie in België. Kijk meteen ook of je recht hebt op een vergoeding.

Verder lezen

Olie opslag

Olie is brandbaar en mag niet terechtkomen in de grond of riool. Bij Valorlub geven we je daarom graag enkele tips rond de opslag van gebruikte olie. Op onze website vind je alvast enkele regels om afvalolie op een wettelijke en veilige manier op te slaan.

Meer weten
Olie <strong>opslag</strong>
Vragen omtrent de recylage van afvalolie.

FAQ

Andere weetjes
Wie houdt nu niet van cookies